Esettanulmány

Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium weboldal

Megbízó: Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium - www.xantus.hu

A Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium egy több évtizede kimagasló középiskolai oktatást nyújtó alapítványi iskola, mely 5 fő választható nyelven tart két tannyelvű oktatást, második nyelvként pedig a diákok további 9 nyelvből választhatnak. Mindemellett az intézmény különös figyelmet fordít a diákok tanulmányainak elvégzéséhez szükséges eszközök biztosítására, illetve az oktatás helyszíneinek színvonalára is. Olyan híres emberek is egykori diákjai közé tartoztak, mint Bánki Donát, Hajós Alfréd vagy Karinthy Frigyes.

A weboldal kialakításakor folyamatosan együttműködtünk az intézmény vezetőségével, hogy az intézmény új arculati elemein, illetve a honlap dizájnján visszaköszönjön az intézmény tiszteletet parancsoló eleganciája.
 
A weboldal az új, mobilkészülékeken is könnyedén megtekinthető kialakításának köszönhetően sokkal fiatalosabb és átláthatóbb, így a szülők is egyszerűbben juthatnak információkhoz, vehetnek részt gyermekeik intézményi életében, vagy foglalhatnak időpontot az oktatók fogadó óráira.

  • A rendszer főbb technikai jellemzői:
  • HTML5
  • CSS3
  • kliens oldali javascript (jQuery framework)